• DESKUNDIG
 • GECERTIFICEERD
 • INTEGER
 • ONAFHANKELIJK

Arbitrage taxatie

Arbitragetaxatie: onafhankelijk en onpartijdige waardebepaling in conflictsituaties
Een scheiding, compagnons die de samenwerking beƫindigen, een nalatenschap. Soms leidt een conflict ertoe dat de waarde van het vastgoed moet worden bepaald. De discussie tussen twee partijen over de objectwaarde leidt vaak al tot een conflict op zich. Als onafhankelijk en onpartijdige taxateur helpt Tiede de Boer u graag met een arbitragetaxatie. Hierbij is er met name veel aandacht voor het transparant doorlopen van het taxatieproces.

Wat mag u verwachten bij een arbitragetaxatie?

 • Zorgvuldige afspraken over de taxatieprocedure
  Een arbitraire taxatie vraagt vooral om goede procedurele afspraken. Tiede de Boer waarborgt dat beide partijen hun visie kunnen geven.
 • Integriteit en onafhankelijkheid
  Vanuit zijn jarenlange ervaring weet Tiede de Boer hoe gevoelig sommige zaken liggen. Daarom behartigt hij de belangen van beide partijen vanuit integriteit en onafhankelijkheid.
 • Altijd maatwerk
  Geen conflictsituatie is hetzelfde, geen vastgoedobject is hetzelfde. Daarom levert Tiede de Boer altijd maatwerk, ook bij arbitraire taxaties.

Hoe verloopt het traject van een arbitragetaxatie?

 1. Als eerste stap geeft Tiede de Boer u een duidelijke beschrijving van het taxatieproces. Zo is voor beide partijen meteen helder hoe de taxatie verloopt.
 2. Voor alle partijen is er een inspraakmoment. Zo kunt u uw visie delen met de taxateur.
 3. Tiede de Boer taxeert het vastgoed onafhankelijk en onpartijdig. Niet voor niets dragen zijn taxaties de goedkeuring van NWWI en TaxatieUnie.
 4. Een door beide partijen gedragen taxatie leidt tot een taxatierapport dat alle partijen kunnen erkennen. In het taxatierapport dat u binnen 2 weken ontvangt, legt Tiede de Boer specifiek uit hoe hij uw inbreng en die van de andere conflictpartij heeft gewogen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een arbitraire taxatie. We verstrekken u dan graag meer informatie over onze aanpak.

Tiede de Boer

Rentmeester en Taxateur, voor onder andere erfpacht taxaties, BOG taxaties en bedrijfstaxaties in Haarlem en omgeving.

Contact Informatie

Reigerlaan 28
2106 DE Heemstede

T: 023 544 19 88
E: info@tiededeboer.nl